Veelgestelde vragen

Op de veelgestelde vragen pagina van ZYNC Duurzaam over warmtepompen vind je antwoorden op al je vragen. We leggen uit hoe warmtepompen werken, welke soorten er zijn en hoe ze je kunnen helpen om energie te besparen. Ook bespreken we installatie, onderhoud en de voordelen voor je huis en energiekosten. Onze informatie helpt je om de juiste warmtepomp voor jouw situatie te kiezen. Zo maak je je woning comfortabeler en duurzamer!

Wat is een hybride warmtepomp? 

Een hybride warmtepomp combineert de efficiëntie van een warmtepomp met de betrouwbaarheid van een cv-ketel. Het systeem schakelt automatisch tussen de warmtepomp en de cv-ketel, afhankelijk van de buitentemperatuur en de warmtevraag. Dit maakt het een handige oplossing voor verwarming en warm water.

Wat is een volledig elektrische warmtepomp? 

Een volledig elektrische warmtepomp gebruikt uitsluitend elektriciteit om warmte uit de omgeving te halen en jouw huis te verwarmen. Dit maakt het een milieuvriendelijke en energiezuinige optie, vooral als de elektriciteit afkomstig is van duurzame bronnen zoals zonne- of windenergie.

Wat kost een warmtepomp? 

De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het type warmtepomp, de grootte van je huis en de installatiekosten. Het is daarom handig om een offerte op maat door ons te laten maken om een nauwkeurige schatting te krijgen. Klik hier om een offerte te laten maken.

Is elk huis geschikt voor een hybride warmtepomp?

Hoewel veel huizen geschikt zijn voor een hybride warmtepomp, is niet elk huis hier optimaal voor. Factoren zoals isolatie, grootte van het huis, beschikbare buitenruimte en verwarmingsbehoeften spelen een rol bij de geschiktheid van een hybride warmtepomp. Laat ons eenvoudig bekijken of jouw situatie geschikt is voor een warmtepomp door het invullen van de keuzehulp.

Moet ik een warmtepomp nemen als mijn cv-ketel nog goed is? 

Het vervangen van een goed functionerende cv-ketel door een warmtepomp is niet altijd noodzakelijk. Maar als je wilt investeren in een duurzamere en energiezuinigere verwarmingsoplossing, kan een warmtepomp een goede optie zijn. Een warmtepomp kan ook als aanvulling op je bestaande verwarmingssysteem worden geïnstalleerd. 

Wat is de levensduur van een warmtepomp en hoe zit dat met onderhoud?

De levensduur van warmtepompen kan variëren, maar moderne panelen hebben doorgaans een levensduur van 15 tot 20 jaar of zelfs meer. Je verlengt de levensduur van je warmtepomp maximaal wanneer je er periodiek onderhoud op uit laat voeren. Klik op de link voor onze onderhoudspakketten.