Veelgestelde vragen

Op de veelgestelde vragen pagina van ZYNC Duurzaam over laadpalen vind je antwoorden op al je vragen. We leggen uit hoe laadpalen werken, wat je nodig hebt om ze te installeren en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Ook bespreken we de kosten en de voordelen van verschillende laadoplossingen. Onze informatie helpt je om de juiste laadpaal voor jouw elektrische auto te kiezen en zo efficiënt mogelijk te laden. Samen maken we elektrisch rijden eenvoudig en duurzaam!

Hoeveel kost een laadpaal jou?

Wil jij ook niet langer zoeken naar een beschikbare laadpaal in de buurt die ook nog eens meer kost én extra kilometers rijden om bij een beschikbaar laadpunt te komen? Dan hebben wij de perfecte oplossing: een laadpaal bij jou thuis of op de zaak! Met een eigen laadpaal bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Klinkt goed, toch? De kosten variëren afhankelijk van het model en de functies. Kom achter de prijs voor een laadpaal bij jou thuis door de keuzehulp in te vullen! 

Welke soorten laadpalen zijn er en welke is geschikt voor mijn auto?

Er zijn verschillende soorten laadpalen, waaronder 1-fase en 3-fase laadpalen. De keuze hangt af van je auto en de stroomvoorziening van je woning. Een 1-fase laadpaal is voldoende voor de meeste hybride auto’s, terwijl een 3-fase laadpaal sneller kan opladen en geschikt is voor volledig elektrische auto’s. Bij ZYNC Duurzaam helpen we je graag met advies op maat.

Hoe lang duurt het om mijn auto volledig op te laden met een laadpaal thuis?

De laadtijd hangt af van de capaciteit van de laadpaal, het type auto en de grootte van de batterij. Met een 3,7 kW laadpaal duurt het opladen van een gemiddelde elektrische auto ongeveer 8-12 uur. Een 11 kW laadpaal kan dezelfde auto in 4-6 uur opladen. Met ons advies kun je de juiste laadpaal kiezen voor jouw wensen.

Kan ik een laadpaal thuis installeren zonder aanpassingen aan mijn meterkast?

Bij ZYNC Duurzaam krijgen we vaak de vraag of je een laadpaal thuis kunt installeren zonder aanpassingen aan je meterkast. Het korte antwoord is: het hangt af van je huidige elektrische installatie en het type laadpaal dat je wilt installeren. Veel standaard thuislaadpalen werken op een vermogen van 3,7 kW tot 11 kW. Als je meterkast voldoende capaciteit heeft, kun je vaak zonder al te grote aanpassingen een laadpaal installeren. We adviseren je echter altijd om dit te laten controleren door een expert, waar ZYNC Duurzaam over beschikt.

Kan ik de kosten van het opladen bijhouden en verrekenen met mijn werkgever?

Ja, met slimme laadpalen kun je precies bijhouden hoeveel stroom er is verbruikt voor het opladen van je auto. Veel laadpalen zijn verbonden met een app waarmee je rapportages kunt genereren. Hiermee kun je de kosten eenvoudig verrekenen met je werkgever of bedrijf.